Verdoofde Neushoorn wordt getransporteerd naar Arnhem

Verdoofde Neushoorn wordt getransporteerd naar Arnhem

Afgelopen week heeft een verdoofde neushoorn een lange reis gemaakt vanuit Afrika naar Nederland. Het dier werd getransporteerd naar Arnhem, waar het een nieuw thuis zal krijgen.

De neushoorn, genaamd ‘Malaika’, is een jonge vrouwtjesneushoorn van twee jaar oud. Ze is afkomstig uit het Dzanga-Sangha Nationaal Park in de Centraal Afrikaanse Republiek.

Malaika is de eerste neushoorn die naar Nederland is gebracht als onderdeel van een internationale inspanning om de soort te redden. Het dier zal worden gehuisvest in Burgers’ Zoo in Arnhem, waar het zal worden verzorgd door een team van dierenartsen en verzorgers.

De reis van Malaika was een lange en moeilijke. Ze werd verdoofd voor de reis, waardoor ze kon worden getransporteerd in een speciale kooi met voldoende lucht en voedsel. De kooi werd vervolgens op een vrachtwagen geladen en naar Nederland gebracht.

Eenmaal aangekomen in Arnhem, werd Malaika voorzichtig overgebracht naar Burgers’ Zoo. Daar zal ze worden verzorgd door een team van dierenartsen en verzorgers die ervoor zullen zorgen dat ze gezond en gelukkig blijft.

De komst van Malaika is goed nieuws voor de neushoornpopulatie. Door haar aanwezigheid in Burgers’ Zoo wordt er meer aandacht besteed aan deze bedreigde diersoort, wat hopelijk leidt tot meer bewustwording en bescherming van wilde neushoorns.