Verbod op verkoop van sigaretten aan jongeren door Britse premier voorgesteld

Verbod op verkoop van sigaretten aan jongeren door Britse premier voorgesteld

De Britse premier Boris Johnson heeft een verbod voorgesteld op de verkoop van tabak aan jongeren onder de 18 jaar. De maatregel is onderdeel van een breder plan om de gezondheid van de jeugd te verbeteren.

De premier zei dat het verbod een “krachtig signaal” zou sturen naar de jeugd en dat het een belangrijke stap zou zijn in de strijd tegen roken. Het verbod zou ook de verkoop van andere tabaksproducten, zoals shag, sigaretten en tabaksproducten met smaak, aan jongeren verbieden.

Het plan is bedoeld om jongeren te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van roken. De premier zei dat het verbod de kans op longkanker, hart- en vaatziekten en andere gezondheidsproblemen bij jongeren zou verminderen.

De Britse regering hoopt dat het verbod een positief effect zal hebben op de gezondheid van de jeugd. Het verbod is ook bedoeld om de verkoop van tabak aan jongeren te ontmoedigen.

De regering hoopt dat het verbod bijdraagt aan een algemene daling van het aantal jongeren dat rookt. Het plan is bedoeld om de jeugd te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van roken.

Het verbod is alleen van toepassing op de verkoop van tabak aan jongeren onder de 18 jaar. Er zullen ook maatregelen worden genomen om ervoor te zorgen dat er geen verkoop plaatsvindt aan jongeren die jonger zijn dan 18 jaar. De regering hoopt dat het verbod een positief effect zal hebben op de gezondheid van de jeugd.