Venus Williams (43) verslaat voor het eerst in vier jaar een speelster uit de top twintig

Venus Williams heeft voor het eerst in vier jaar weer een speelster uit de top twintig verslagen. De 43-jarige Amerikaanse tennisster won haar partij tegen de 19-jarige Slowaakse speelster Viktoria Kuzmova met 6-3, 3-6, 7-5.

Het was een verrassende overwinning voor Williams, die al sinds 2016 niet meer in de top twintig stond. Williams had al eerder dit jaar geprobeerd om terug te keren naar de top twintig, maar het lukte haar niet.

De overwinning is een grote prestatie voor Williams, die al jarenlang een van de meest succesvolle tennissers ter wereld is. Ze heeft in haar carrière al vele toernooien gewonnen, waaronder vijf Wimbledon-titels.

Williams is ook bekend om haar strijd tegen racisme en seksisme in de sport. Ze heeft al jarenlang gepleit voor gelijke behandeling van vrouwen in de sport en heeft veel gedaan om de positie van vrouwelijke sporters te verbeteren.

De overwinning van Williams is een bemoedigend teken voor oudere sporters die nog steeds actief zijn in de sport. Het bewijst dat je nooit te oud bent om te blijven strijden en dat je nooit moet opgeven.