Velzeboer wint goud op 500 meter tijdens eerste World Cup van shorttrackseizoen

Velzeboer wint goud op 500 meter tijdens eerste World Cup van shorttrackseizoen

De Nederlandse shorttrackster Suzanne Velzeboer heeft goud gewonnen op de 500 meter tijdens de eerste World Cup van het shorttrackseizoen. De wedstrijd vond plaats in het Canadese Calgary. Velzeboer won de race met een tijd van 43,719 seconden, wat haar de tweede Nederlandse shorttrackster maakt die ooit een World Cup-race op de 500 meter wint.

Velzeboer begon de race goed en kwam als eerste over de finish. Ze werd gevolgd door de Canadese Alyson Charles, die een tijd van 43,827 seconden had. De derde plaats ging naar de Amerikaanse Jessica Kooreman met een tijd van 44,066 seconden.

Velzeboer was erg blij met haar prestatie en zei: “Ik ben erg blij dat ik deze race heb gewonnen. Ik heb hard gewerkt om ervoor te zorgen dat ik hier vandaag stond en het resultaat is geweldig.”

De Nederlandse shorttrackploeg heeft ook goed gepresteerd in andere races. Jorien ter Mors won brons op de 1000 meter en Sjinkie Knegt werd vierde op de 1500 meter.

De Nederlandse shorttrackploeg heeft een goede start gemaakt in het shorttrackseizoen en heeft laten zien dat ze een kanshebber zijn voor de Olympische Spelen in Pyeongchang volgend jaar. Met de prestaties van Velzeboer en de andere leden van de ploeg is er veel reden tot optimisme voor de toekomst.