Veldwijk betrapt op rijden onder invloed: Koreaanse club overweegt contract te ontbinden

De Koreaanse voetbalclub Ulsan Hyundai heeft aangekondigd dat het overweegt het contract van de Nederlandse speler, Leroy Veldwijk, te ontbinden nadat hij betrapt is op rijden onder invloed.

Veldwijk werd gearresteerd op 24 januari na een verkeerscontrole in de stad Ulsan. Volgens de politie had hij een bloedalcoholgehalte van 0,08%, wat hoger is dan de toegestane 0,05% in Zuid-Korea.

Ulsan Hyundai heeft verklaard dat het de situatie zeer ernstig neemt en dat het de mogelijkheid van contractontbinding overweegt. De club heeft ook aangekondigd dat het een onderzoek zal instellen om de situatie te evalueren.

Veldwijk is een Nederlandse speler die in 2018 bij Ulsan Hyundai tekende. Hij speelde voor verschillende clubs in Nederland, waaronder FC Groningen, Excelsior Rotterdam en Sparta Rotterdam.

De Koreaanse voetbalbond heeft al aangekondigd dat Veldwijk een schorsing van minimaal twee maanden kan verwachten. Als Ulsan Hyundai besluit om het contract te ontbinden, zal hij een boete krijgen die kan oplopen tot €100.000.

Veldwijk heeft zijn excuses aangeboden voor zijn gedrag en heeft verklaard dat hij zich bewust is van de ernst van de situatie. Hij heeft toegezegd dat hij zijn best zal doen om zijn fout goed te maken.

Het is nog onduidelijk wat de uiteindelijke beslissing van Ulsan Hyundai zal zijn. In elk geval is het duidelijk dat Veldwijk een ernstige fout heeft gemaakt en dat hij hier serieus voor gestraft kan worden.