Veiling van spullen van Freddie Mercury opbrengt meer dan 46 miljoen euro

De veiling van spullen van Freddie Mercury, de voormalige frontman van de legendarische band Queen, heeft meer dan 46 miljoen euro opgebracht. De veiling werd gehouden door Julien’s Auctions in Beverly Hills en duurde twee dagen. Er werden meer dan 500 items geveild, waaronder kleding, foto’s, kunstwerken en muziekinstrumenten.

De meest opvallende verkoop was een zilveren en gouden ring die Mercury droeg tijdens een optreden in 1985. Deze ring bracht maar liefst 125.000 euro op. Ook een kostuum dat Mercury droeg tijdens een optreden in 1986 bracht een flinke som geld op: meer dan 50.000 euro.

De veiling bracht ook veel minder waardevolle items op, zoals een koptelefoon met een geschatte waarde van 100 euro die voor maar liefst 7.500 euro werd verkocht. Ook een gesigneerde foto van de band bracht meer dan 5.000 euro op.

De opbrengst van de veiling gaat naar de Mercury Phoenix Trust, een organisatie die zich inzet voor het bevorderen van AIDS-preventie wereldwijd. De organisatie is opgericht door de bandleden van Queen om de herinnering aan Freddie Mercury levend te houden.

De veiling heeft aangetoond hoeveel waarde de fans hechten aan de spullen van Freddie Mercury. De opbrengst is daarom ook een geweldige manier om de herinnering aan hem levend te houden en geld in te zamelen voor een goed doel.