Veertienhonderd mensen moeten hun huis verlaten vanwege bosbrand in Portugal

Veertienhonderd mensen moeten hun huis verlaten vanwege een bosbrand in Portugal. De brand brak uit in de buurt van de stad Monchique, in de regio Algarve. De brandweer heeft geprobeerd de brand te bestrijden, maar het vuur is te sterk geweest. De autoriteiten hebben daarom besloten dat veertienhonderd mensen hun huis moeten verlaten.

De brandweer heeft meer dan duizend mensen geëvacueerd uit de buurt waar de brand woedde. Er zijn ook veel dieren geëvacueerd, waaronder koeien, schapen en paarden. Er zijn verschillende wegen afgesloten om te voorkomen dat mensen in gevaar komen.

Er zijn meer dan tweehonderd brandweerlieden ingezet om de brand te bestrijden. Ze hebben ook hulp gekregen van de lokale bevolking, die heeft geholpen met het blussen van het vuur. Er zijn ook vliegtuigen ingezet om water over het gebied te sproeien.

De autoriteiten hebben gezegd dat de brand onder controle is, maar dat er nog steeds een risico is dat het vuur kan oplaaien. Daarom moeten veertienhonderd mensen nog steeds hun huis verlaten. De autoriteiten hebben ook gezegd dat er hulp beschikbaar is voor de mensen die hun huis moeten verlaten.

De bosbrand in Portugal is een van de vele bosbranden die dit jaar hebben gewoed in het land. De autoriteiten hebben gezegd dat deze bosbranden worden veroorzaakt door droogte en hoge temperaturen. Ze hebben ook gezegd dat er maatregelen worden genomen om ervoor te zorgen dat dit soort bosbranden in de toekomst worden voorkomen.