Veertien mensen geëvacueerd en één gewonde na explosie in Spijkenisse

Afgelopen donderdag is er een explosie geweest in Spijkenisse. Veertien mensen zijn geëvacueerd en één persoon is gewond geraakt. De explosie vond plaats in een bedrijfspand aan de Korte Akkeren.

De brandweer kwam meteen ter plaatse om de situatie te beoordelen. Er was een sterke geur van gas waargenomen in het pand. De brandweer heeft de mensen geëvacueerd en de gewonde persoon naar het ziekenhuis gebracht.

De oorzaak van de explosie is nog onbekend. Er wordt onderzocht of er sprake is geweest van een technisch defect of een menselijke fout. Ook wordt er gekeken naar de veiligheidsmaatregelen die in het pand waren genomen.

De politie heeft de omgeving afgezet om verdere schade te voorkomen. Er is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de explosie. Er wordt verwacht dat er meer informatie over de explosie bekend zal worden gemaakt in de komende dagen.

Het bedrijf waar de explosie plaatsvond heeft aangegeven dat er geen gevaar is voor de omgeving. Er wordt gewerkt aan het herstellen van de schade die is veroorzaakt door de explosie.

Het is belangrijk dat bedrijven goed op de hoogte zijn van de veiligheidsmaatregelen die genomen moeten worden om dit soort incidenten te voorkomen. Als bedrijven goed voorbereid zijn, kunnen ze ervoor zorgen dat er geen schade aan personen of aan de omgeving ontstaat.