Vecht en IJssel Waterpeil daalt verder, maar volgende week nieuwe hoogwaterpiek verwacht

De waterstand in de Vecht en IJssel is de afgelopen dagen verder gedaald, maar volgens de Weeronline-voorspellingen zal er volgende week een nieuwe hoogwaterpiek verwacht worden. Deze piek zal waarschijnlijk hoger zijn dan de huidige waterstand.

De afgelopen dagen heeft het water in de Vecht en IJssel een daling van ongeveer 20 centimeter laten zien. Volgens de Weeronline-voorspellingen zal deze daling de komende dagen doorzetten, maar volgende week zal er waarschijnlijk een nieuwe hoogwaterpiek verwacht worden. Deze piek zal waarschijnlijk hoger zijn dan de huidige waterstand.

Deze situatie is vooral belangrijk voor mensen die langs de Vecht en IJssel wonen. Zij moeten voorbereid zijn op een mogelijke overstroming. De gemeenten langs de rivier hebben al maatregelen genomen om de bewoners te beschermen tegen mogelijke overstromingen.

De gemeenten hebben ook gevraagd aan de bewoners om hun tuinen en huizen te beschermen tegen het stijgende water. Zij raden aan om waterafvoerputten te plaatsen, om te voorkomen dat het water in huizen of tuinen stroomt. Ook wordt er geadviseerd om zandzakken te plaatsen om het water buiten te houden.

Het is belangrijk dat mensen langs de Vecht en IJssel voorbereid zijn op een mogelijke hoogwaterpiek volgende week. De gemeenten hebben al maatregelen genomen om de bewoners te beschermen tegen mogelijke overstromingen, maar het is ook belangrijk dat mensen hun tuinen en huizen beschermen tegen het stijgende water.