VDL Nedcar stelt tweeduizend extra banen ter discussie na eerdere ontslagronde

VDL Nedcar, een autofabriek in Born, heeft aangekondigd dat er tweeduizend extra banen ter discussie staan na een eerdere ontslagronde. Het bedrijf heeft aangegeven dat deze banen ter discussie staan als gevolg van de veranderende markt voor auto’s.

De directeur van VDL Nedcar, Jan Willem van der Leegte, heeft verklaard dat de veranderingen in de markt voor auto’s de afgelopen jaren steeds groter zijn geworden. “De veranderingen in de markt hebben een enorme impact gehad op ons bedrijf en we moeten ons aanpassen aan deze veranderingen om te overleven”, zei hij.

De tweeduizend extra banen die ter discussie staan, zijn voornamelijk banen in de productie- en assemblageafdelingen. De directeur heeft verklaard dat het bedrijf de komende maanden in gesprek zal gaan met de werknemers om te bepalen hoeveel banen er precies geschrapt worden.

De directeur heeft ook verklaard dat VDL Nedcar er alles aan doet om de impact van de banenvermindering zo klein mogelijk te houden. “We willen onze werknemers zo goed mogelijk behandelen en we zullen alles doen om hun toekomst zo veilig mogelijk te stellen”, zei hij.

Hoewel de directeur heeft verklaard dat VDL Nedcar er alles aan doet om de impact van de banenvermindering zo klein mogelijk te houden, is het duidelijk dat dit een moeilijke tijd is voor het bedrijf. De directeur heeft aangegeven dat er nog veel onzekerheid is over de toekomst van VDL Nedcar en dat het bedrijf hard moet werken om te overleven.