Vanavond en vrijdag geen treinverkeer naar Duitsland vanwege staking

Vanavond en vrijdag zal er geen treinverkeer naar Duitsland mogelijk zijn vanwege een staking. De staking begint vanavond om middernacht en zal tot vrijdagmiddag duren.

De staking is georganiseerd door de Duitse vakbond EVG, die eist dat de salarissen van de machinisten worden verhoogd. De bond heeft aangekondigd dat er tijdens de staking geen treinen zullen rijden naar of vanuit Duitsland.

Dit betekent dat reizigers die vanavond of vrijdag naar Duitsland willen reizen, hun reisplannen moeten aanpassen. Reizigers die al een ticket hebben gekocht, kunnen hun ticket terugvragen bij de vervoerder waarmee ze geboekt hebben.

De staking zal ook gevolgen hebben voor andere treinlijnen in Europa. Er zal bijvoorbeeld minder treinverkeer zijn tussen Nederland en Belgiƫ, omdat veel treinen die deze route volgen, via Duitsland reizen.

De staking is een gevolg van de toenemende spanning tussen de Duitse vakbond EVG en de Duitse spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn. De vakbond eist dat de salarissen van de machinisten worden verhoogd, maar Deutsche Bahn weigert dit te doen.

Het is nog onduidelijk hoe lang de staking zal duren. Reizigers wordt aangeraden om hun reisplannen goed te volgen en contact op te nemen met hun vervoerder als ze meer informatie nodig hebben.