Vanaf vandaag een landelijk 0800-nummer om discriminatie te melden

Vanaf vandaag heeft Nederland een landelijk 0800-nummer waar mensen die slachtoffer zijn van discriminatie, kunnen bellen om hun verhaal te doen. Het nummer is 0800-7000 en is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar.

Discriminatie is een ernstig probleem in Nederland. Het gaat om mensen die worden gediscrimineerd op basis van hun leeftijd, afkomst, geslacht, seksuele geaardheid, religie of handicap. Het kan mensen ernstig schaden en het kan hun leven moeilijker maken.

Het landelijke 0800-nummer is bedoeld om mensen te helpen die slachtoffer zijn van discriminatie. Als iemand belt, krijgt hij of zij eerst informatie over wat discriminatie is en wat de rechten van slachtoffers zijn. Daarna wordt er gekeken wat de beste manier is om te helpen. Er wordt ook gekeken of er juridische stappen ondernomen moeten worden.

Het nummer is ook bedoeld om mensen te helpen die denken dat ze gediscrimineerd worden. Ze kunnen bellen om meer informatie te krijgen over hun rechten en wat ze kunnen doen om discriminatie te voorkomen.

Het landelijke 0800-nummer is een belangrijke stap in de strijd tegen discriminatie in Nederland. Het biedt mensen die slachtoffer zijn van discriminatie een plek waar ze hun verhaal kunnen doen en waar ze de juiste hulp kunnen krijgen.