Vanaf dit jaar is homohuwelijk toegestaan in Estland

Estland heeft een belangrijke stap gezet in de richting van gelijke rechten voor homoseksuele koppels. Vanaf dit jaar is homohuwelijk toegestaan in Estland.

Het Estse parlement heeft een wet aangenomen die homohuwelijk legaal maakt. De wet werd aangenomen met 63 stemmen voor en twee tegen. De wet maakt het mogelijk voor homoseksuele koppels om te trouwen, net als heteroseksuele koppels.

De wet werd aangenomen door een meerderheid van de leden van het Estse parlement, waaronder de regerende Centrum Partij. De Centrum Partij is een liberale partij die zich inzet voor gelijke rechten voor alle mensen, ongeacht hun seksuele geaardheid.

De wet is een grote stap vooruit voor homoseksuele koppels in Estland. Het geeft hen dezelfde rechten als heteroseksuele koppels, waaronder het recht om te trouwen en samen kinderen te adopteren.

Estland is daarmee het eerste land in de Baltische regio dat homohuwelijk legaal maakt. Het is ook het tweede land in Oost-Europa dat homohuwelijk toestaat, na Sloveniƫ.

Hoewel de wet een grote stap voorwaarts is, zijn er nog steeds veel landen in de wereld waar homoseksuele koppels geen gelijke rechten hebben. Het is belangrijk dat we blijven strijden voor gelijke rechten voor alle mensen, ongeacht hun seksuele geaardheid.