Van Vleuten wint leiderstrui in Scandinavië na sterke tijdrit

Annemiek van Vleuten heeft de leiderstrui gewonnen in Scandinavië na een sterke tijdrit. De Nederlandse wielrenster was de snelste in de tijdrit van de tweede etappe van de Scandinavische ronde.

Van Vleuten was de enige renster die onder de 20 minuten bleef in de tijdrit. Ze finishte met een tijd van 19 minuten en 59 seconden, wat haar een voorsprong gaf van 1 minuut en 28 seconden op de nummer twee, de Zweedse Emma Johansson.

Met deze overwinning heeft Van Vleuten nu de leiderstrui in Scandinavië. Ze is nu ook de eerste Nederlandse renster die de leiderstrui in Scandinavië heeft gewonnen.

Van Vleuten was erg blij met haar prestatie. “Ik ben heel blij dat ik de leiderstrui heb gewonnen. Ik had er hard voor getraind en het is geweldig om te zien dat mijn harde werk is beloond. Ik hoop dat ik mijn voorsprong kan behouden tot aan de finish”, zei ze na de tijdrit.

Van Vleuten heeft nu een goede kans om de Scandinavische ronde te winnen. De volgende etappe is een lange klim etappe, waar Van Vleuten goed in is. Als ze haar voorsprong kan behouden, zou ze de eerste Nederlandse renster zijn die de Scandinavische ronde wint.

Het is duidelijk dat Van Vleuten een sterke prestatie heeft geleverd in de tijdrit en dat ze een goede kans heeft om de Scandinavische ronde te winnen. Laten we hopen dat ze haar voorsprong kan behouden en zo de eerste Nederlandse renster wordt die de Scandinavische ronde wint!