Van Persie en Afellay starten samen trainerscarrière bij Feyenoord-jeugd

De voormalige voetballers Robin van Persie en Ibrahim Afellay hebben een samenwerking aangekondigd om hun trainerscarrière bij de jeugdopleiding van Feyenoord te starten. Van Persie, die in juli 2019 zijn actieve carrière beëindigde, zal als hoofdtrainer fungeren terwijl Afellay als assistent-trainer zal optreden.

Van Persie begon zijn carrière bij Feyenoord in 2001 en speelde daar tot 2004. Hij verhuisde vervolgens naar Arsenal waar hij tot 2012 speelde. Daarna ging hij naar Manchester United waar hij tot 2015 speelde. Afellay begon zijn carrière bij PSV en speelde daar van 2003 tot 2011. Vervolgens ging hij naar Barcelona waar hij tot 2015 speelde. In 2016 keerde hij terug naar Feyenoord waar hij tot 2019 speelde.

Van Persie en Afellay hebben beiden een lange carrière achter de rug en hebben veel ervaring opgedaan in de voetbalwereld. Ze hebben beiden aangegeven dat ze hun kennis en ervaring willen delen met de jeugd van Feyenoord. Ze hopen dat ze hun spelers kunnen helpen om hun volle potentieel te bereiken.

De samenwerking tussen Van Persie en Afellay is een grote stap voor Feyenoord. Het toont aan dat de club erkent dat het belangrijk is om ervaren spelers in te schakelen om de jeugdopleiding te versterken. De samenwerking zal ook een positieve invloed hebben op de jeugdspelers, die worden blootgesteld aan twee ervaren voetballers die hun kennis en ervaring willen delen.

Van Persie en Afellay zijn enthousiast over hun samenwerking en hopen dat ze een positieve invloed kunnen hebben op de jeugd van Feyenoord. Ze zullen hun best doen om de jeugdspelers te helpen hun volle potentieel te bereiken en hopen dat ze een positieve bijdrage kunnen leveren aan de club.