Van Gogh die uit Singer Laren gestolen was, is teruggebracht: ‘Tranen in de ogen’

De terugkeer van de beroemde schilderij ‘Tranen in de ogen’ van Vincent van Gogh heeft de Nederlandse kunstwereld in vervoering gebracht. Het schilderij, dat in maart 2020 uit het Singer Laren Museum werd gestolen, is nu teruggebracht.

De politie heeft de diefstal opgelost en heeft de verdachte gearresteerd. De politie heeft ook bevestigd dat het schilderij in goede staat is teruggebracht.

Het schilderij ‘Tranen in de ogen’ is een van de meest beroemde schilderijen van Vincent van Gogh. Het is geschilderd in 1889 en is een van de weinige schilderijen die hij maakte tijdens zijn verblijf in het psychiatrische ziekenhuis Saint-Paul-de-Mausole. Het schilderij is een van de meest waardevolle kunstwerken in Nederland en is een belangrijk onderdeel van de Nederlandse kunstgeschiedenis.

De terugkeer van het schilderij is een grote opluchting voor de Nederlandse kunstwereld. Het is een teken dat de politie hard werkt om kunstwerken te beschermen en te bewaken. Het is ook een teken dat kunstwerken veilig kunnen worden bewaard in Nederlandse musea.

Het schilderij ‘Tranen in de ogen’ is nu weer veilig teruggebracht naar het Singer Laren Museum en is weer open voor publiek. Het is een grote opluchting voor iedereen die van kunst houdt en voor iedereen die het schilderij wilde zien.