Van Gerwen en Noppert uitgeschakeld op Bijltjesdag tijdens Grand Slam of Darts

Op Bijltjesdag tijdens de Grand Slam of Darts hebben twee Nederlandse spelers, Michael van Gerwen en Danny Noppert, het onderspit moeten delven. Beide spelers werden uitgeschakeld in de tweede ronde, waardoor er geen Nederlander meer in het toernooi zit.

Van Gerwen, de nummer één van de wereld, verloor met 5-6 van de Engelsman Joe Cullen. Van Gerwen begon sterk aan de wedstrijd en leidde met 5-3, maar kon zijn voorsprong niet vasthouden. Cullen kwam terug in de wedstrijd en won uiteindelijk met 6-5.

Noppert verloor met 5-6 van de Schot Gary Anderson. Noppert begon sterk aan de wedstrijd en leidde met 5-3, maar kon zijn voorsprong niet vasthouden. Anderson kwam terug in de wedstrijd en won uiteindelijk met 6-5.

Het is een teleurstellende prestatie voor de Nederlandse spelers, die beide hadden gehoopt om ver te komen in het toernooi. Van Gerwen had als titelverdediger de kans om zijn titel te verdedigen, maar hij kon dat niet waarmaken. Ook Noppert had een goede prestatie neergezet in het toernooi, maar helaas was het niet genoeg om door te gaan naar de volgende ronde.

Het is jammer dat er geen Nederlander meer in het toernooi zit, maar er is nog hoop voor de toekomst. Van Gerwen en Noppert hebben laten zien dat ze goed mee kunnen doen op het hoogste niveau en dat ze een goede kans maken om ver te komen in toekomstige toernooien.