Van Emden teleurgesteld na mixed relay: 'Onprofessioneel, geen goede reclame voor wielrennen'

Van Emden teleurgesteld na mixed relay: ‘Onprofessioneel, geen goede reclame voor wielrennen’

De Nederlandse wielrenner Mathieu van Emden heeft zich teleurgesteld getoond na de mixed relay in het WK wielrennen. De organisatie van het evenement had de Nederlandse ploeg niet op de hoogte gebracht van de veranderingen in het parcours, waardoor de ploeg niet goed voorbereid was op de race.

Van Emden was boos op de organisatie en zei dat het onprofessioneel was om de ploeg niet op de hoogte te stellen van de veranderingen. Hij voegde eraan toe dat dit geen goede reclame is voor het wielrennen. “Het is een schande dat een WK zo onprofessioneel wordt georganiseerd,” zei hij. “Het is geen goede reclame voor het wielrennen als dit soort dingen gebeuren.”

De Nederlandse ploeg eindigde uiteindelijk als twaalfde in de race. Van Emden zei dat het resultaat niet zo slecht was, maar dat het wel een gemiste kans was om een goede prestatie te leveren. “We hadden veel meer kunnen doen als we beter voorbereid waren geweest,” zei hij.

Van Emden benadrukte dat hij niet boos is op de organisatie, maar dat hij wel teleurgesteld is in hun gebrek aan professionele organisatie. Hij zei ook dat hij hoopte dat dit soort situaties in de toekomst niet meer zouden voorkomen.