Van Duijvenbode weigert zich af te melden: 'Anders laat ik 3.000 pond liggen'

Van Duijvenbode weigert zich af te melden: ‘Anders laat ik 3.000 pond liggen’

De Nederlandse pokerspeler, Martijn van Duijvenbode, heeft onlangs geweigerd zich af te melden voor een toernooi waar hij als tweede stond. Hij had al een prijs van £3000 gewonnen, maar de toernooiwinnaar zou £10.000 krijgen. Van Duijvenbode wilde niet meer afmelden, omdat hij anders het geld dat hij al had gewonnen zou verliezen.

Van Duijvenbode speelde het toernooi op PokerStars, een online pokerroom. Hij had al een tijdje meegedaan aan het toernooi en stond tweede toen hij besloot om niet meer af te melden. Hij zei: “Ik had al £3000 gewonnen en ik wilde niet het risico lopen dat ik dat geld zou verliezen als ik me zou afmelden.”

Het verhaal van Van Duijvenbode is een interessante les in risicobeheersing. Hoewel hij de kans had om een veel grotere prijs te winnen, was hij niet bereid om het geld dat hij al had gewonnen te riskeren. In plaats daarvan besloot hij om te stoppen met spelen en de £3000 die hij al had gewonnen te houden.

Hoewel Van Duijvenbode niet de grote prijs won, is zijn verhaal een goede les voor iedereen die speelt met geld. Het is belangrijk om je winsten te beschermen en niet te veel risico te nemen. Als je al geld hebt gewonnen, is het vaak beter om te stoppen en je winst te beschermen dan om door te gaan en het risico te lopen dat je alles verliest.