Van Duijvenbode uitgeschakeld door zoemende wesp: 'Hij zat op mijn lip!'

Van Duijvenbode uitgeschakeld door zoemende wesp: ‘Hij zat op mijn lip!’

De Nederlandse darter Martijn van Duijvenbode heeft een onverwacht en ongewenst bezoek gehad tijdens zijn partij in de tweede ronde van de World Matchplay. Op het moment dat hij aan zijn tweede leg begon, kwam er een zoemende wesp in de arena. Van Duijvenbode raakte zo in paniek dat hij zijn partij verloor.

Het incident gebeurde tijdens de partij tussen Van Duijvenbode en de Engelsman Joe Cullen. De Nederlander stond op het punt om zijn tweede leg te beginnen toen er plotseling een wesp in de arena verscheen. Van Duijvenbode raakte zo in paniek dat hij zijn partij verloor.

Na afloop van de partij vertelde Van Duijvenbode dat de wesp op zijn lip had gezeten. “Het was echt eng. Ik was zo bang dat ik mijn partij verloor. Ik was zo gefocust op de wesp dat ik niet meer kon gooien”, aldus Van Duijvenbode.

Hoewel het incident voor veel hilariteit zorgde, is het niet iets wat je vaak ziet tijdens een professionele darterswedstrijd. Van Duijvenbode heeft laten weten dat hij de komende tijd extra alert zal zijn op zoemende insecten.

Het incident laat zien hoe kwetsbaar professionele darters kunnen zijn als ze worden afgeleid door onverwachte gebeurtenissen. Hoewel het voor veel mensen grappig was, is het belangrijk om te beseffen dat dit soort situaties ook voor veel stress kunnen zorgen bij professionele sporters.