Van der Poel wint tweede Sportman van het Jaar titel, Verstappen tweede

Van der Poel wint tweede Sportman van het Jaar titel, Verstappen tweede

De Nederlandse wielrenner Mathieu van der Poel heeft de tweede Sportman van het Jaar titel gewonnen. De titel is uitgereikt door de Nederlandse Sportraad. De Formule 1-coureur Max Verstappen eindigde als tweede in de verkiezing.

Van der Poel werd vorig jaar als eerste Nederlandse wielrenner winnaar van de Tour of Britain en won dit jaar de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en de Brabantse Pijl. Daarnaast won hij ook nog eens vier wereldbekerwedstrijden, waaronder twee cross-country wedstrijden.

Verstappen heeft een geweldig jaar achter de rug. Hij won de Grand Prix van Oostenrijk, waarmee hij zijn eerste Formule 1-race won. Daarnaast werd hij tweede in de wereldkampioenschappen en won hij ook nog eens vier races.

De Nederlandse Sportraad heeft de titel uitgereikt aan Van der Poel omdat hij een uitzonderlijk jaar heeft gehad. Hij heeft bewezen dat hij een van de beste wielrenners ter wereld is en dat hij in staat is om op het hoogste niveau te presteren.

Verstappen heeft ook een geweldig jaar gehad, maar de jury was van mening dat Van der Poel de titel verdiende. De jury was onder de indruk van zijn prestaties en was van mening dat hij een grote inspiratiebron is voor andere sporters.

Van der Poel is verheugd met zijn tweede Sportman van het Jaar titel en bedankte iedereen die hem gesteund heeft. Hij zei dat hij blij is met de erkenning en dat hij zich blijft inzetten om nog beter te worden.