Van der Poel geniet van opvolger Zoetemelk: 'Maar 38 jaar is wel lang'

Van der Poel geniet van opvolger Zoetemelk: ‘Maar 38 jaar is wel lang’

Het is een bijzondere dag voor Nederlandse wielersport. Na 38 jaar is de Nederlandse wielerlegende Adri van der Poel opgevolgd door de jongere generatie, in de persoon van Erik Zoetemelk. Van der Poel heeft met zijn prestaties een enorme indruk achtergelaten in de wereld van de wielersport en is een inspiratiebron voor vele generaties.

Van der Poel heeft veel betekend voor de Nederlandse wielersport. In de jaren ’80 won hij vele grote wedstrijden, waaronder het wereldkampioenschap in 1985. Ook won hij verschillende etappes in de Tour de France, waaronder de beroemde etappe naar Alpe d’Huez.

Van der Poel is trots op zijn opvolger Zoetemelk en is blij dat de Nederlandse wielersport weer een nieuwe held heeft. “Het is geweldig dat er weer een Nederlander is die de wereld van de wielersport domineert. Ik ben erg blij dat Erik Zoetemelk mijn plaats heeft ingenomen en ik hoop dat hij net zo succesvol wordt als ik”, aldus Van der Poel.

Hoewel Van der Poel blij is met zijn opvolger, benadrukt hij dat 38 jaar lang een lange tijd is om op de top te blijven. “Het is moeilijk om zo lang op het hoogste niveau te presteren, maar ik ben trots dat ik het zo lang heb volgehouden. Ik hoop dat Erik Zoetemelk net zo succesvol wordt als ik”, aldus Van der Poel.

Van der Poel is ervan overtuigd dat Zoetemelk de toekomst van de Nederlandse wielersport is. “Ik heb veel vertrouwen in Erik en ik ben ervan overtuigd dat hij de toekomst van de Nederlandse wielersport zal bepalen. Hij heeft al veel successen behaald en ik ben er zeker van dat hij nog veel meer zal bereiken”, aldus Van der Poel.

Van der Poel is dankbaar voor zijn lange carrière en is blij met zijn opvolger. “Ik ben dankbaar voor alles wat ik heb bereikt en ik ben erg blij met mijn opvolger Erik Zoetemelk. Ik hoop dat hij net zo succesvol wordt als ik”, aldus Van der Poel.