Van der Poel en Bol verkozen tot Sportman en Sportvrouw van het Jaar

Van der Poel en Bol verkozen tot Sportman en Sportvrouw van het Jaar

Het is weer zover: de Nederlandse sportwereld heeft hun Sportman en Sportvrouw van het Jaar gekozen. Dit jaar waren Mathieu van der Poel en Dafne Schippers de gelukkige winnaars.

Mathieu van der Poel is een Nederlandse wielrenner die in 2019 een aantal grote overwinningen behaalde. Hij won onder andere de Amstel Gold Race, de Brabantse Pijl, de Ronde van Vlaanderen en de Ronde van Lombardije. Daarnaast won hij ook de wereldkampioenschappen veldrijden.

Dafne Schippers is een Nederlandse atlete die in 2019 twee keer wereldkampioen werd op de 200 meter sprint. Ze won ook het Europees kampioenschap op de 100 meter sprint. Daarnaast behaalde ze ook een aantal overwinningen op het gebied van de 4×100 meter estafette.

Van der Poel en Schippers werden beide verkozen tot Sportman en Sportvrouw van het Jaar door een jury bestaande uit sportjournalisten, sportcommentatoren en sportexperts. De jury was onder de indruk van hun prestaties in 2019 en hun bijdrage aan de Nederlandse sportwereld.

Het is een grote eer voor Van der Poel en Schippers om Sportman en Sportvrouw van het Jaar te worden. Ze hebben beiden een geweldig jaar gehad en hebben bewezen dat ze de beste atleten van Nederland zijn. We hopen dat ze in 2020 nog meer successen zullen behalen!