Van der Poel boos op zichzelf na domme fout: 'Euforie van zondag verdwenen'

Van der Poel boos op zichzelf na domme fout: ‘Euforie van zondag verdwenen’

Mathieu van der Poel was zondagavond boos op zichzelf nadat hij een domme fout had gemaakt tijdens de wereldbekerwedstrijd in het Belgische Namen. De Nederlandse wielrenner had een grote voorsprong op de concurrentie, maar verloor deze door een verkeerde route te kiezen.

Van der Poel had een grote voorsprong op de concurrentie en leek op weg naar een overwinning. Maar in de laatste ronde nam hij de verkeerde route, waardoor hij zijn voorsprong verloor. Na afloop was hij boos op zichzelf. “De euforie van zondag is verdwenen”, zei hij.

Van der Poel was niet de enige die de verkeerde route nam. Ook andere renners maakten dezelfde fout. Maar Van der Poel was degene die het meeste verloor. Hij kwam als tweede over de finish, maar had de wedstrijd kunnen winnen als hij de juiste route had gekozen.

Hoewel Van der Poel teleurgesteld was, zei hij dat hij de fout accepteert en er lessen uit trekt. “Ik heb geleerd van mijn fout en ik ben vastbesloten om beter te worden”, zei hij. “Ik ben hier om te leren en ik blijf hard werken om mijn doelen te bereiken.”

Van der Poel is een van de meest veelbelovende wielrenners van dit moment. Hoewel hij zondag een domme fout maakte, zal hij er waarschijnlijk sterker uitkomen. Hij heeft laten zien dat hij bereid is om te leren van zijn fouten en dat hij vastbesloten is om beter te worden.