Van der Gragt neemt afscheid na 'rollercoaster': 'Ze verdient een standbeeld'

Van der Gragt neemt afscheid na ‘rollercoaster’: ‘Ze verdient een standbeeld’

Van der Gragt, de Nederlandse voetbalster die de afgelopen jaren een grote rol heeft gespeeld in het Nederlandse vrouwenvoetbal, heeft afscheid genomen. Na een ‘rollercoaster’ van successen, teleurstellingen en veranderingen, heeft ze besloten om haar carrière te beëindigen.

Van der Gragt begon haar carrière bij FC Twente, waar ze uitgroeide tot een van de beste verdedigers van Nederland. Ze werd geselecteerd voor het Nederlands vrouwenelftal en speelde mee in de finale van de UEFA Women’s Champions League in 2019.

Na deze successen kwam er een periode van teleurstelling. Van der Gragt raakte geblesseerd en moest veel wedstrijden missen. Ook kreeg ze te maken met veel veranderingen in het team.

Uiteindelijk heeft Van der Gragt besloten om haar carrière te beëindigen. Ze kreeg veel steun van haar teamgenoten en fans. Er is zelfs een petitie gestart om een standbeeld van haar te maken, omdat ze zo’n grote invloed heeft gehad op het Nederlandse vrouwenvoetbal.

Van der Gragt heeft laten zien dat je met hard werken en doorzettingsvermogen je dromen waar kunt maken. Ze heeft een grote bijdrage geleverd aan het Nederlandse vrouwenvoetbal en verdient daarom een standbeeld.