'Van de Donk schorst zichzelf uit kwartfinale tegen Spanje: 'Moest keihard janken'

‘Van de Donk schorst zichzelf uit kwartfinale tegen Spanje: ‘Moest keihard janken’

Van de Donk schorst zichzelf uit kwartfinale tegen Spanje: ‘Moest keihard janken’

Vandaag was een emotionele dag voor Nederlandse voetbalster Sherida Spitse. De voetbalster van FC Twente schorste zichzelf uit de kwartfinale van de UEFA Women’s Champions League tegen Spanje. Spitse moest na een fout in de verdediging een penalty nemen, maar kon niet voorkomen dat het team uitgeschakeld werd.

Na de wedstrijd vertelde Spitse dat ze “keihard moest janken” toen ze besloot zichzelf uit te schorsen. “Het was een moeilijke beslissing, maar ik voelde dat ik het moest doen”, zei Spitse. “Het was een lastige situatie, maar ik denk dat ik de juiste beslissing heb genomen.”

Spitse is een van de meest ervaren spelers in het Nederlandse team en heeft al veel successen geboekt. Ze heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder de UEFA Women’s Player of the Year Award in 2017.

Hoewel Spitse teleurgesteld was over het verlies, benadrukte ze dat het team er alles aan heeft gedaan om te winnen. “We hebben ons best gedaan en we hebben hard gevochten tot het laatste moment”, zei ze. “Ik ben trots op mijn teamgenoten en ik ben blij dat ik deel uitmaak van dit team.”

Spitse is een grote inspiratie voor veel jonge vrouwelijke voetballers. Haar beslissing om zichzelf uit te schorsen is een bewijs van haar integriteit en haar toewijding aan het spel. We hopen dat ze haar teamgenoten in de toekomst nog veel successen kan bezorgen.