Van Bommel en Antwerp lijden pijnlijke Champions League-start in Barcelona

De start van de Champions League-campagne van FC Van Bommel en Royal Antwerp FC was pijnlijk. Beide teams verloren hun eerste wedstrijd in Barcelona met respectievelijk 0-4 en 0-3.

Van Bommel begon de wedstrijd met veel energie, maar het was Barcelona dat de leiding nam. Na een korte periode van druk op het doel van Van Bommel, scoorde Barcelona al na twintig minuten. De thuisploeg bleef de druk opvoeren en scoorde voor rust nog twee keer. In de tweede helft kon Van Bommel niet meer terugkomen en Barcelona scoorde nog eenmaal.

Antwerp begon de wedstrijd wat beter dan Van Bommel, maar ook zij konden de druk van Barcelona niet aan. De thuisploeg scoorde al na twintig minuten en voerde de druk verder op. Antwerp kon nog goed meekomen, maar vlak voor rust scoorde Barcelona nog twee keer. In de tweede helft kon Antwerp niet meer terugkomen en Barcelona scoorde nog eenmaal.

Het is jammer dat beide Belgische teams zo’n pijnlijke start hebben gehad in de Champions League. Van Bommel en Antwerp zullen nu moeten vechten om hun kansen op een plek in de volgende ronde te vergroten. Hopelijk kunnen ze zich herstellen en hun kansen verbeteren in de volgende wedstrijden.