Van Ass kritisch over prestaties van Oranje ondanks EK-goud: 'Zo ken ik mijn speelsters niet'

Van Ass kritisch over prestaties van Oranje ondanks EK-goud: ‘Zo ken ik mijn speelsters niet’

De Nederlandse voetbalploeg heeft op het EK in Frankrijk goud gewonnen. Hoofdcoach Sarina Wiegman was trots op haar team, maar bondscoach Danny Blind was kritisch. Volgens Blind hadden de prestaties van Oranje beter gekund.

Ook bondscoach Roger Reijners is kritisch over de prestaties van Oranje. Hij zei: “Ik ben blij met het resultaat, maar ik had meer verwacht van mijn speelsters. Zo ken ik mijn speelsters niet.” Reijners benadrukte dat het team meer moet werken aan hun technische en tactische vaardigheden om beter te presteren.

Reijners is van mening dat de speelsters meer discipline moeten tonen en meer verantwoordelijkheid moeten nemen voor hun prestaties. Hij zei: “Het team moet meer vertrouwen hebben in hun eigen kunnen en meer discipline tonen. We moeten ons ook meer richten op het verbeteren van onze techniek en tactiek.”

Reijners benadrukte dat de speelsters hard moeten werken om hun prestaties te verbeteren. “We moeten ons blijven richten op het verbeteren van onze techniek en tactiek, zodat we beter kunnen presteren. We moeten ook hard werken aan onze mentale sterkte, zodat we onszelf kunnen motiveren om te blijven presteren.”

Hoewel Reijners kritisch is over de prestaties van Oranje, benadrukte hij ook dat hij trots is op het team. “Ik ben trots op mijn speelsters en hun prestaties op het EK. Ze hebben laten zien dat ze een goed team zijn en dat ze hard kunnen werken om hun doelen te bereiken.”