Van Aké tot Kerk: deze negentien Nederlanders hopen op CL-minuten

De UEFA Champions League is het hoogste niveau van voetbal in Europa en het is de droom van veel voetballers om er een deel van uit te maken. Dit seizoen zijn er negentien Nederlandse spelers die hopen op minuten in de Champions League. Van Aké tot Kerk, deze spelers hebben allemaal hun eigen verhaal.

De meest bekende naam is waarschijnlijk Nathan Aké. De verdediger van Manchester City speelde al eerder in de Champions League, maar dit seizoen krijgt hij de kans om zichzelf te bewijzen. Ook de jonge Ajax-speler Ryan Gravenberch is een naam om in de gaten te houden. Hij is pas negentien jaar oud, maar heeft al laten zien dat hij klaar is voor het hoogste niveau.

Verder zijn er nog veel andere spelers die hopen op minuten in de Champions League. Denzel Dumfries, Daley Blind en Donny van de Beek zijn allemaal spelers van Ajax die willen laten zien dat ze klaar zijn voor het hoogste niveau. Ook Steven Bergwijn en Luuk de Jong van PSV, Donyell Malen van Arsenal en Georginio Wijnaldum van Liverpool hebben hun oog laten vallen op een plek in de Champions League.

Tot slot is er ook nog een speler die nog niet zo bekend is bij het grote publiek: Kerk. De Braziliaanse aanvaller speelt bij Hertha BSC in Berlijn en hij heeft al laten zien dat hij klaar is voor het hoogste niveau.

Deze negentien Nederlanders hopen allemaal op minuten in de Champions League en het zou mooi zijn als ze hun droom waar kunnen maken. Laten we hopen dat ze hun beste voetbal laten zien en dat ze hun land trots kunnen maken!