Van Aert worstelt met emoties na onrechtvaardig afscheid van Hooydonck

Van Aert worstelt met emoties na onrechtvaardig afscheid van Hooydonck

Woensdagavond was het een emotionele avond voor Wout van Aert. De Belgische wielrenner moest afscheid nemen van zijn ploeggenoot en goede vriend, Victor Hooydonck. Hooydonck kreeg onverwacht te horen dat hij niet langer deel uitmaakt van de Jumbo-Visma ploeg.

Van Aert was duidelijk aangedaan door het nieuws. “Het is moeilijk om hierover te praten. Victor is een goede vriend van me en ik ben erg verdrietig dat hij niet langer deel uitmaakt van de ploeg”, zei hij.

Hooydonck was al twee jaar een belangrijk onderdeel van de ploeg, maar de directie besloot dat hij niet langer nodig was. Van Aert was het hier niet mee eens en vond het onrechtvaardig dat Hooydonck moest vertrekken. “Het is moeilijk te begrijpen dat iemand die zo hard heeft gewerkt en zo veel heeft bijgedragen, zo plotseling wordt weggestuurd”, zei hij.

Hoewel Van Aert begrijpt dat er beslissingen moeten worden genomen, is hij het er niet mee eens dat Hooydonck op deze manier moest vertrekken. “Het is moeilijk om dit te accepteren, maar ik respecteer de beslissing van de directie”, zei hij.

Van Aert zal Hooydonck missen als ploeggenoot, maar hij hoopt dat ze vrienden zullen blijven. “Ik hoop dat we in contact blijven en dat we elkaar kunnen blijven steunen”, zei hij.

Hoewel het afscheid moeilijk was, is Van Aert vastbesloten om door te gaan met zijn werk. “Ik wil Victor bedanken voor alles wat hij voor ons heeft gedaan en ik wil meer dan ooit mijn best doen om mijn ploeg te laten winnen”, zei hij.