Valencia verontwaardigd over verklaring Vinícius over racisme: 'Ongegronde leugens'

Valencia verontwaardigd over verklaring Vinícius over racisme: ‘Ongegronde leugens’

Valencia is verontwaardigd over de verklaring van Vinícius Júnior, de Braziliaanse voetballer van Real Madrid, over racisme in de Primera División. De club heeft een verklaring uitgegeven waarin ze zeggen dat de verklaring van de speler “ongegronde leugens” bevat.

Vinícius Júnior had eerder deze week gezegd dat hij in de Primera División vaak het slachtoffer was van racisme. Hij zei ook dat hij meerdere keren was uitgescholden door tegenstanders en supporters.

Valencia heeft echter gereageerd op de verklaring van Vinícius en heeft gezegd dat de verklaring “ongegronde leugens” bevat. Ze hebben ook gezegd dat ze racisme niet zullen tolereren en dat ze ervoor zullen zorgen dat er een veilige omgeving wordt gecreëerd voor iedereen die naar hun stadion komt.

De club heeft ook gezegd dat ze samen met andere clubs, de Spaanse voetbalbond en de Spaanse regering zullen samenwerken om racisme uit de sport te verwijderen. Ze hebben gezegd dat ze de situatie zullen blijven monitoren en dat ze ervoor zullen zorgen dat er een veilige omgeving wordt gecreëerd voor iedereen die naar hun stadion komt.

Valencia is niet de enige club die heeft gereageerd op de verklaring van Vinícius. Veel andere clubs, waaronder Real Madrid, Barcelona en Atlético Madrid, hebben ook verklaringen uitgegeven waarin ze hun steun betuigen aan Vinícius en hun afkeuring uitspreken over racisme in de Primera División.

Het is duidelijk dat racisme een groot probleem is in de Spaanse voetbalwereld. Het is belangrijk dat clubs, spelers, supporters en andere betrokken partijen samenwerken om racisme uit de sport te verwijderen. Alleen zo kunnen we ervoor zorgen dat iedereen die naar een stadion komt, zich veilig voelt en kan genieten van het spel.