UWV annuleert 700 boetes vanwege onrechtmatig verkregen gegevens

Het UWV heeft 700 boetes ingetrokken die zijn opgelegd aan werkgevers die onrechtmatig verkregen gegevens hadden gebruikt. De boetes waren opgelegd vanwege het overtreden van de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab).

Het UWV heeft de boetes ingetrokken omdat de gegevens die werden gebruikt om de boetes op te leggen, onrechtmatig waren verkregen. Het UWV heeft een onderzoek gedaan naar deze kwestie en heeft vastgesteld dat de gegevens die werden gebruikt om de boetes op te leggen, niet legaal waren verkregen.

De boetes werden opgelegd aan werkgevers die in strijd met de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) handelden. De Wab is bedoeld om de arbeidsmarkt in balans te houden en te voorkomen dat werkgevers oneerlijke concurrentie aangaan.

Het UWV heeft aangekondigd dat het alle betrokken werkgevers zal informeren over de intrekking van de boetes. Het UWV zal ook een schadevergoeding betalen aan de betrokken werkgevers voor de kosten die zij hebben gemaakt als gevolg van de boete.

De intrekking van de boetes is een goede stap voor het UWV om te laten zien dat het serieus is over het handhaven van de Wet arbeidsmarkt in balans. Het UWV heeft aangegeven dat het in de toekomst meer zal doen om ervoor te zorgen dat werkgevers zich aan de wet houden.