Utrecht neemt kerststaltraditie van Napels over

De stad Utrecht heeft een nieuwe kersttraditie overgenomen van Napels, Italiƫ. Deze traditie, ook wel de presepe genoemd, is een kerststal die wordt gebruikt om de geboorte van Jezus Christus te vieren.

De presepe is een kleine kerststal die bestaat uit een kleine kribbe met een beeldje van de pasgeboren Jezus, Maria en Jozef. Er zijn ook andere figuren die deel uitmaken van de presepe, zoals de herders, de engelen en de dieren. De presepe wordt meestal geplaatst in een kerk of een huis.

De presepe is al eeuwenlang een populaire traditie in Napels. De stad Utrecht heeft deze traditie nu overgenomen en er zijn plannen om de presepe te plaatsen in verschillende kerken in de stad. Ook zullen er verschillende workshops worden georganiseerd waar mensen hun eigen presepe kunnen maken.

De presepe is een prachtige manier om de geboorte van Jezus te vieren. Het is een mooie manier om de kerstgedachte te versterken en om de betekenis van Kerstmis te herinneren. Door de presepe te plaatsen in kerken en huizen, hopen de mensen in Utrecht dat ze deze traditie kunnen doorgeven aan toekomstige generaties.