Uslu, Staatssecretaris van Cultuur en Media, neemt afscheid en wordt Topvrouw bij Corendon

Vanaf vandaag is het officieel: Mona Keijzer, Staatssecretaris van Cultuur en Media, neemt afscheid en wordt Topvrouw bij Corendon. Deze verandering is een grote stap voor Keijzer, die de afgelopen jaren een belangrijke rol heeft gespeeld in de Nederlandse cultuursector.

Keijzer begon haar carrière als Tweede Kamerlid voor het CDA in 2010. In 2017 werd ze benoemd tot Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat. In 2019 werd ze benoemd tot Staatssecretaris van Cultuur en Media. Als Staatssecretaris van Cultuur en Media was Keijzer verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Nederlandse cultuursector. Ze heeft veel gedaan om de sector te versterken, waaronder het opzetten van een fonds voor culturele instellingen en het verhogen van de subsidie voor culturele instellingen.

Keijzer heeft nu besloten om haar functie als Staatssecretaris neer te leggen om Topvrouw te worden bij Corendon. Corendon is een toonaangevende toeristische onderneming met een wereldwijd netwerk van hotels, resorts, vliegtuigmaatschappijen en andere toeristische diensten. In haar nieuwe functie zal Keijzer verantwoordelijk zijn voor de strategische ontwikkeling van Corendon.

Met haar vertrek als Staatssecretaris van Cultuur en Media zal Keijzer gemist worden in de Nederlandse cultuursector. Hoewel haar vertrek een verlies is, is het ook een kans voor de sector om een nieuwe leider te vinden die de sector verder kan helpen ontwikkelen.