Ursula von der Leyen ondersteunt de positie van Hoekstra, Europees Parlement heeft het laatste woord

Ursula von der Leyen ondersteunt de positie van Hoekstra, Europees Parlement heeft het laatste woord

Ursula von der Leyen, de voorzitter van de Europese Commissie, heeft haar steun uitgesproken voor de positie van minister van Financiƫn Wopke Hoekstra in het debat over de Europese begroting. Hoekstra is een van de sterkste tegenstanders van de Europese begroting, die door de Europese Commissie is voorgesteld.

Hoekstra heeft zijn bezwaren tegen de begroting uitgesproken, waaronder de hoge bijdragen van Nederland. Volgens Hoekstra zou Nederland meer geld moeten betalen dan andere landen, wat niet eerlijk is. Von der Leyen heeft Hoekstra’s standpunt ondersteund en benadrukt dat de Europese begroting eerlijk moet zijn.

Hoewel von der Leyen Hoekstra’s standpunt ondersteunt, heeft het Europees Parlement het laatste woord over de begroting. Het Europees Parlement moet nog steeds akkoord gaan met de begroting voordat het kan worden goedgekeurd. Als het Europees Parlement niet akkoord gaat met de begroting, kan het een nieuwe begroting voorstellen of de huidige begroting aanpassen.

Hoewel von der Leyen Hoekstra’s standpunt ondersteunt, is het aan het Europees Parlement om te beslissen of de Europese begroting wordt goedgekeurd. Als het Europees Parlement akkoord gaat met de begroting, zal Nederland meer bijdragen aan de Europese begroting. Als het Europees Parlement niet akkoord gaat met de begroting, kan het een nieuwe begroting voorstellen of de huidige begroting aanpassen.