Urenlange spoorproblemen in Randstad voorbij

Urenlange spoorproblemen in Randstad voorbij

De problemen op het spoor die bijna heel de dag voor vertragingen zorgden in de Randstad, zijn maandagavond voorbij. Een breuk in de bovenleiding bij Schiphol zorgde overdag voor de grootste ellende. Daardoor reden er vanaf halverwege de ochtend tot ver in de middag minder treinen van en naar de luchthaven.

Ook waren er problemen tussen Den Haag en Leiden. Dat was een gevolg van de kapotte bovenleiding bij Schiphol, maar ook van een kapotte bovenleiding tussen de twee steden zelf. Dat probleem was tegen 17.00 uur opgelost.

Daarnaast reden er tot en met het begin van de avond minder treinen tussen Leiden en Almere vanwege een sein- en wisselstoring.

De treinuitval op de laatste dag van oktober is kenmerkend voor de maand waarin reizigersorganisatie Rover al opvallend veel klachten telde. Zo waren er meer klachten van NS-reizigers in oktober dan in september. Dat was volgens Rover nog niet eerder voorgekomen.

Traditioneel is september de drukste reismaand op het spoor. Daarom is het niet vreemd dat die maand normaal gesproken ook de meeste klachten binnenkomen.