Uitbraak van buikgriep op cardiologieafdeling in Almeers Flevoziekenhuis

De afgelopen week heeft het Almeers Flevoziekenhuis een uitbraak van buikgriep op de cardiologieafdeling gemeld. Er zijn in totaal vijf patiënten besmet geraakt met de ziekte, waarvan er twee in het ziekenhuis behandeld moeten worden. De andere drie patiënten zijn naar huis gestuurd met instructies om thuis te blijven en hun symptomen te monitoren.

De artsen en verpleegkundigen op de cardiologieafdeling hebben direct actie ondernomen om de verspreiding van de ziekte te voorkomen. Ze hebben alle patiënten die mogelijk in contact zijn geweest met de besmette personen getest en alle contacten van deze patiënten in kaart gebracht. Ook hebben ze extra hygiënemaatregelen genomen, zoals het verstrekken van extra schoonmaakmiddelen en het verhogen van de frequentie van de schoonmaak.

Het Almeers Flevoziekenhuis raadt iedereen aan om goed op te letten op symptomen van buikgriep. Symptomen van buikgriep zijn onder andere diarree, braken, buikkrampen, misselijkheid en koorts. Als je een of meer van deze symptomen ervaart, is het belangrijk dat je direct contact opneemt met je huisarts.

Het Almeers Flevoziekenhuis wil benadrukken dat buikgriep een zeer besmettelijke ziekte is en dat iedereen die mogelijk in contact is geweest met een besmette persoon extra voorzichtig moet zijn. Het is belangrijk om goed te luisteren naar je lichaam en te handelen volgens de richtlijnen van je arts.