UEFA verwerpt klacht Levante over ‘onreglementair doelpunt’ van Twente-speelster Jansen

De UEFA heeft een klacht van Levante UD afgewezen over een ‘onreglementair doelpunt’ dat werd gemaakt door de Twente-speelster Anouk Jansen. Dit doelpunt werd gemaakt tijdens de UEFA Women’s Champions League-wedstrijd tussen Levante en Twente op 28 oktober 2020.

Volgens Levante was het doelpunt onreglementair omdat Jansen de bal met haar arm had aangeraakt voordat ze scoorde. Levante diende een klacht in bij de UEFA, maar deze is afgewezen. De UEFA heeft bevestigd dat er geen overtreding was en dat het doelpunt geldig was.

De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel, waardoor Twente zich kwalificeerde voor de volgende ronde van de Champions League. Levante was teleurgesteld over het besluit van de UEFA, maar heeft aangegeven dat ze zich zullen neerleggen bij het besluit.

Hoewel de UEFA heeft bevestigd dat het doelpunt geldig was, heeft het incident veel discussie opgeroepen over de regels van het spel. Veel mensen hebben gesuggereerd dat de regels moeten worden aangepast om te voorkomen dat dergelijke situaties zich in de toekomst herhalen.

Het incident toont aan hoe belangrijk het is om de regels van het spel te volgen en te begrijpen. Het is belangrijk dat spelers en trainers zich bewust zijn van de regels en dat ze deze strikt naleven. Alleen op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat wedstrijden eerlijk verlopen en dat alle partijen hun rechtmatige plaats in de competitie verdienen.