UEFA staakt gebruik van VAR na omstreden penalty voor PSG in Champions League-duel

UEFA staakt gebruik van VAR na omstreden penalty voor PSG in Champions League-duel

De UEFA heeft besloten om het gebruik van de Video Assistent Referee (VAR) te staken na een omstreden penalty in het Champions League-duel tussen Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund. De penalty werd toegekend aan PSG nadat de VAR had bevestigd dat er sprake was van een overtreding.

De penalty werd gegeven na een incident in de tweede helft, waarbij PSG-speler Neymar in aanraking kwam met Dortmund-verdediger Mats Hummels. De arbitrage op het veld gaf geen penalty, maar de VAR besloot dat er sprake was van een overtreding. Dit leidde tot veel verontwaardiging bij Dortmund-fans, die vonden dat de penalty niet terecht was.

Na de wedstrijd kondigde de UEFA aan dat het gebruik van VAR met onmiddellijke ingang wordt gestaakt. De UEFA zei dat het staken van VAR een tijdelijke maatregel is, en dat het systeem zal worden herzien om ervoor te zorgen dat er geen vergelijkbare situaties meer voorkomen.

Hoewel de UEFA heeft aangekondigd dat VAR wordt gestaakt, zal het systeem nog steeds worden gebruikt in andere competities. Het is echter duidelijk dat de UEFA de komende tijd meer aandacht zal besteden aan het gebruik van VAR, om ervoor te zorgen dat er geen vergelijkbare situaties meer voorkomen.