Twintig gewonden bij pro-Palestijnse bestorming op Russische luchthaven: een overzicht

Twintig gewonden bij pro-Palestijnse bestorming op Russische luchthaven: een overzicht

Twintig mensen zijn gewond geraakt bij een pro-Palestijnse bestorming van een luchthaven in Moskou. De bestorming vond plaats op zondagavond, toen een groep demonstranten de luchthaven binnendrong om hun steun te betuigen aan de Palestijnen in hun strijd tegen Israël.

Volgens de Russische politie waren er ongeveer 150 mensen betrokken bij de bestorming. De demonstranten begonnen met het schreeuwen van leuzen en het zwaaien met Palestijnse vlaggen. Toen de politie hen probeerde tegen te houden, begonnen ze stenen en andere voorwerpen naar de politie te gooien.

De politie reageerde door traangas en rubberkogels te gebruiken om de demonstranten uiteen te drijven. Twintig mensen raakten gewond bij de confrontatie, waaronder twaalf politieagenten. De verdachten werden gearresteerd en zullen worden vervolgd wegens het verstoren van de openbare orde.

De Russische autoriteiten hebben de bestorming veroordeeld als een illegale actie die bedoeld was om de openbare orde te verstoren. Ze hebben ook benadrukt dat de demonstranten geen recht hadden om de luchthaven binnen te dringen.

Hoewel de Russische regering sympathie heeft getoond voor de Palestijnen in hun strijd tegen Israël, hebben ze benadrukt dat dit soort acties niet worden toegestaan. Ze hebben ook aangekondigd dat ze hard zullen optreden tegen iedereen die betrokken is bij dergelijke illegale activiteiten.