Twintig doden bij aanval op enclave in Azerbeidzjan, regering wil doorvechten tot het einde

Twintig doden bij aanval op enclave in Azerbeidzjan, regering wil doorvechten tot het einde

Twintig mensen zijn om het leven gekomen bij een aanval op een enclave in Azerbeidzjan. De enclave, genaamd Nagorno-Karabach, is een gebied dat al decennia in geschil is tussen Azerbeidzjan en Armenië. De regering van Azerbeidzjan heeft aangekondigd dat ze door zullen vechten tot het einde.

De aanval vond plaats in de stad Shusha, die al meer dan twee decennia onder controle staat van Armenië. Volgens de regering van Azerbeidzjan waren de twintig slachtoffers burgers die in de stad woonden. De Armeniërs beweren dat de aanval werd uitgevoerd door Azerbeidzjaanse troepen en dat er meer dan twintig doden zijn gevallen.

De regering van Azerbeidzjan heeft verklaard dat ze niet van plan zijn om toe te geven aan de eisen van Armenië en dat ze door zullen vechten tot het einde. Ze hebben ook aangekondigd dat ze alle militaire opties openhouden om de enclave terug te veroveren.

De Verenigde Naties hebben een dringend appel gedaan aan beide partijen om de strijd te staken en vrede te sluiten. Ook hebben ze gevraagd om humanitaire hulp te verlenen aan de slachtoffers van de aanval.

De situatie in Nagorno-Karabach is zeer gespannen en er is veel onzekerheid over wat er gaat gebeuren. Het is belangrijk dat beide partijen hun best doen om een vreedzame oplossing te vinden, zodat er geen nieuwe bloedvergieten plaatsvindt.