Tweede patiënt met genetisch aangepast varkenshart overleden

Tweede patiënt met genetisch aangepast varkenshart overleden

Een tweede patiënt die een genetisch aangepast varkenshart had ontvangen, is overleden. De patiënt, een man van 59 jaar oud, was de tweede persoon ter wereld die een dergelijk experimenteel hart kreeg.

Het experimentele hart werd in juli 2019 geïmplanteerd in de patiënt. Het was het tweede genetisch aangepaste varkenshart dat werd geïmplanteerd in een mens. Het eerste hart werd geïmplanteerd in een vrouw in mei 2019.

Het genetisch aangepaste varkenshart is ontwikkeld door een team van wetenschappers uit de Verenigde Staten en China. Het hart is gemaakt van het hart van een varken dat is gekloond en genetisch aangepast om te voorkomen dat het afstotingsreacties veroorzaakt bij de mens die het krijgt.

Hoewel de patiënt na de operatie goed reageerde, begon hij na enkele maanden symptomen te vertonen die duidden op een infectie. De artsen hebben geprobeerd de infectie te behandelen, maar de patiënt is uiteindelijk overleden.

Hoewel dit een tragisch resultaat is, benadrukken de wetenschappers dat dit soort experimentele technologieën nog steeds veelbelovend zijn. Ze zijn ervan overtuigd dat hun technologie in staat zal zijn om levens te redden en patiënten met hartziekten te helpen.

De wetenschappers zullen hun onderzoek voortzetten om te proberen de technologie verder te verbeteren. Ze hopen dat hun technologie in de toekomst zal worden gebruikt om mensen met hartziekten te helpen en hun levens te redden.