Tweede aardbevingsschok van de dag in Gronings dorp: eerst een van 2.0, nu van 1.9

Vandaag heeft het Gronings dorp een tweede aardbevingsschok meegemaakt. De eerste schok had een kracht van 2.0 op de schaal van Richter, maar de tweede schok was iets minder sterk met een kracht van 1.9.

De aardbevingen zijn het gevolg van de gaswinning in het gebied. De gaswinning is al jarenlang een bron van discussie, omdat er veel schade is veroorzaakt aan de omgeving en de infrastructuur. De schokken die vandaag zijn gevoeld, zijn daar een voorbeeld van.

De bewoners van het dorp zijn erg geschrokken van de aardbevingen. Er zijn geen gewonden gevallen, maar de bewoners hebben wel veel schade aan hun huizen en andere gebouwen gemeld. De autoriteiten hebben toegezegd dat ze de schade zo snel mogelijk zullen vergoeden.

De autoriteiten hebben ook gezegd dat ze de gaswinning in het gebied zullen verminderen om verdere schade te voorkomen. De bewoners hopen dat deze maatregelen voldoende zullen zijn om verdere aardbevingsschokken te voorkomen. Als dat niet het geval is, dan zal er waarschijnlijk meer druk komen op de autoriteiten om de gaswinning te stoppen.