Twee vrachtschepen botsen in Noordzee, opvarenden vermist

Op woensdagmiddag hebben twee vrachtschepen elkaar geraakt in de Noordzee, voor de kust van Schotland. Er zijn opvarenden vermist.

De twee schepen, de Stena Impero en de Mesdar, waren op weg naar hun bestemming toen de botsing plaatsvond. De Stena Impero is een Brits schip dat onderweg was naar het Verenigd Koninkrijk, terwijl de Mesdar een Libisch schip was dat onderweg was naar Italië.

Volgens de Britse autoriteiten is er geen bericht van de vermiste opvarenden. Er zijn geen gewonden gemeld en het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van de botsing is.

De Britse autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld om de oorzaak van de botsing te achterhalen. Ze hebben ook een reddingsoperatie gestart om de vermiste opvarenden te zoeken.

Deze botsing is niet de eerste in de Noordzee. In het verleden hebben er al meerdere botsingen plaatsgevonden tussen vrachtschepen. De autoriteiten hebben aangekondigd dat ze extra maatregelen zullen nemen om te voorkomen dat dit soort incidenten in de toekomst nog eens voorkomen.

Het is een trieste gebeurtenis voor de families van de vermiste opvarenden. We hopen dat ze snel gevonden worden en dat er geen slachtoffers te betreuren zijn.