Twee ontruimingen van de Eiffeltoren op één dag als gevolg van valse bommeldingen

Op maandag 15 juli 2019 werd de Eiffeltoren twee keer ontruimd als gevolg van valse bommeldingen. Beide incidenten vonden plaats binnen een paar uur van elkaar.

In de ochtend werd de Eiffeltoren ontruimd nadat een anonieme telefoontip de politie had gewaarschuwd voor een mogelijke bom. Er werden onmiddellijk veiligheidsmaatregelen genomen en de toren werd ontruimd. Na een grondig onderzoek bleek dat de tip valselijk was en dat er geen bom was.

In de middag kreeg de politie opnieuw een anonieme telefoontip over een mogelijke bom in de Eiffeltoren. Omdat de politie het risico niet wilde nemen, werd de toren opnieuw ontruimd. Na een grondig onderzoek bleek ook ditmaal dat de tip valselijk was en dat er geen bom was.

De Eiffeltoren is een van de meest bezochte bezienswaardigheden ter wereld en het is begrijpelijk dat de autoriteiten voorzichtig zijn bij het afhandelen van dit soort situaties. Gelukkig bleken beide tips valselijk te zijn en konden bezoekers na een paar uur weer veilig de toren betreden.