Twee Nederlanders Overleden door Overstromingen in Slovenië

Afgelopen week hebben twee Nederlanders het leven verloren door overstromingen in Slovenië. De twee slachtoffers, een man en een vrouw, waren op vakantie in het land toen de overstromingen plaatsvonden.

De overstromingen begonnen op woensdag toen er veel regen viel in het noorden van Slovenië. De regen bleef vallen en de rivieren stroomden over hun oevers. Er ontstonden grote overstromingen die verschillende steden en dorpen in het land getroffen hebben.

De twee Nederlanders waren op vakantie in een van de getroffen gebieden. Ze zijn verdronken toen ze probeerden te ontsnappen aan de overstromingen. De lokale autoriteiten hebben hun lichamen gevonden en hun families zijn geïnformeerd.

De Nederlandse ambassade in Slovenië heeft de families van de slachtoffers laten weten dat ze alle mogelijke steun zullen krijgen. Ook hebben ze aangeboden om de families te helpen met het regelen van de repatriëring van de lichamen.

De overstromingen hebben ook veel schade aangericht in Slovenië. Er zijn veel huizen verwoest en veel mensen zijn dakloos geworden. Ook zijn er veel wegen ondergelopen waardoor mensen niet meer kunnen reizen. De autoriteiten in het land zijn druk bezig met het herstellen van de schade.

Het is een tragisch incident dat twee Nederlanders het leven hebben verloren door de overstromingen in Slovenië. Onze gedachten gaan uit naar de families van de slachtoffers.