Twee maanden gevangenisstraf voor antisemitische projectie op Anne Frank Huis, geen gebiedsverbod

Twee maanden gevangenisstraf voor antisemitische projectie op Anne Frank Huis, geen gebiedsverbod

Het Amsterdamse gerechtshof heeft een man veroordeeld tot twee maanden gevangenisstraf voor het projecteren van antisemitische beelden op het Anne Frank Huis. De man had eerder een gebiedsverbod gekregen, maar de rechter besloot dat dit niet nodig was.

De man, die anoniem wil blijven, werd in februari gearresteerd nadat hij een video had geprojecteerd op de gevel van het Anne Frank Huis. De video bevatte antisemitische beelden en teksten. De man werd aangeklaagd voor het verstoren van de openbare orde en het beledigen van een groep mensen op basis van hun godsdienst.

De rechter oordeelde dat de man schuldig was aan deze misdaden, maar dat een gebiedsverbod niet nodig was. In plaats daarvan werd de man veroordeeld tot twee maanden gevangenisstraf. De rechter benadrukte dat de man zijn straf moest uitzitten omdat hij een publiek gebouw had misbruikt om zijn boodschap te verspreiden.

De zaak is een klap voor degenen die antisemitisme in Nederland willen bestrijden. Het is een duidelijk signaal dat dergelijk gedrag niet getolereerd wordt. Het is belangrijk dat we ons blijven verzetten tegen alle vormen van discriminatie en haat.