Twaalf mensen gearresteerd na plundering politiebus in Antwerpen op Oudejaarsavond

Op Oudejaarsavond heeft de politie in Antwerpen twaalf mensen gearresteerd na een plundering van een politiebus. De incidenten begonnen rond middernacht toen een groep mensen de politiebus aanviel en probeerde te plunderen. De politie reageerde snel en arresteerde twaalf mensen die betrokken waren bij de plundering.

Volgens de politie hadden de daders geen wapens bij zich, maar gebruikten ze voorwerpen zoals stenen en flessen om de bus te plunderen. Er werd niemand gewond, maar er is wel schade aangericht aan de bus. De politie heeft bevestigd dat er geen waardevolle goederen werden gestolen.

De twaalf mensen die zijn gearresteerd, worden verdacht van openbare dronkenschap, verzet tegen de politie en het veroorzaken van schade aan eigendommen. Ze worden momenteel vastgehouden en zullen binnenkort voor de rechter verschijnen.

De politie heeft ook bevestigd dat er extra beveiliging is ingezet in Antwerpen om te voorkomen dat er meer incidenten plaatsvinden. Ze hebben ook gevraagd om hulp van de bevolking om de daders te identificeren.

Hoewel de incidenten op Oudejaarsavond verontrustend zijn, is het belangrijk om te benadrukken dat de politie snel heeft gehandeld en twaalf mensen heeft gearresteerd. De politie blijft toegewijd aan het beschermen van de bevolking en het handhaven van de wet.