Turkse voetbalclubs weigeren wedstrijden te spelen in Saoedi-Arabië

Turkse voetbalclubs weigeren wedstrijden te spelen in Saoedi-Arabië vanwege de politieke spanningen tussen de twee landen. De spanningen zijn ontstaan ​​na de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi in oktober 2018.

De Turkse voetbalclubs Besiktas, Fenerbahce en Galatasaray hebben aangekondigd dat ze geen wedstrijden in Saoedi-Arabië zullen spelen. Ze hebben hun beslissing genomen als een teken van solidariteit met Khashoggi’s familie.

De Turkse clubs hebben ook aangekondigd dat ze geen wedstrijden zullen spelen in landen die betrokken zijn bij de moord op Khashoggi. De clubs hebben gezegd dat ze niet zullen meewerken aan activiteiten die de reputatie van Turkije schaden.

De Turkse voetbalclubs hebben ook aangekondigd dat ze geen wedstrijden zullen spelen in landen die betrokken zijn bij de oorlog in Jemen. Ze hebben gezegd dat ze niet willen dat hun spelers betrokken raken bij een conflict waarin veel burgerslachtoffers vallen.

Hoewel de Turkse voetbalclubs hun beslissing hebben genomen om wedstrijden te weigeren in Saoedi-Arabië, zijn er ook andere clubs die hun wedstrijden wel in het land spelen. Er zijn veel Europese clubs die wedstrijden spelen in Saoedi-Arabië, waaronder Manchester United, Real Madrid en Bayern München.

Het is duidelijk dat de Turkse voetbalclubs een sterk statement maken door hun beslissing om wedstrijden te weigeren in Saoedi-Arabië. Ze laten zien dat ze solidariteit tonen met Khashoggi’s familie en dat ze niet willen meewerken aan activiteiten die de reputatie van Turkije schaden.