Turkse minister in Kyiv, nieuwe sancties voor Rusland vanwege kinderroof

Turkse minister in Kyiv, nieuwe sancties voor Rusland vanwege kinderroof

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavuşoğlu, heeft een bezoek gebracht aan de Oekraïense hoofdstad Kyiv. Tijdens zijn bezoek heeft hij nieuwe sancties tegen Rusland aangekondigd vanwege de kinderroof die in het land plaatsvindt.

Volgens Çavuşoğlu is kinderroof een ernstig misdrijf dat niet getolereerd kan worden. Hij heeft verklaard dat Turkije de Oekraïense regering steunt in haar strijd tegen kinderroof. Hij heeft ook aangekondigd dat Turkije nieuwe sancties tegen Rusland zal instellen om deze praktijk te bestrijden.

De sancties zullen gericht zijn op het verminderen van de financiële middelen die Rusland gebruikt om kinderroof te bevorderen. De sancties zullen ook gericht zijn op het verhogen van de druk op de Russische regering om deze praktijk te stoppen.

De Turkse minister heeft ook verklaard dat Turkije bereid is om samen te werken met andere landen om de strijd tegen kinderroof te versterken. Hij heeft benadrukt dat Turkije de Oekraïense regering steunt in haar strijd tegen dit misdrijf.

Het bezoek van Çavuşoğlu aan Kyiv is een duidelijk signaal dat Turkije bereid is om actief deel te nemen aan de strijd tegen kinderroof. Het is een stap in de goede richting en het toont aan dat Turkije serieus is over het bestrijden van dit misdrijf.